Wednesday, December 24, 2008

hari tak selalu cerah


tajuk je dah merepek :)
so few days ago,eh kire dah beberape ketika lah mara post surat kat rumah aku.Alhamdulillah dpt offer fastrack tp akaun so cam takut pulak.tp we need to try rite then.mmglah susah nk decide lagi2 pasal future yg kabur2 je arahnya.aku ni dahlah tak tau nak amek ape skali mende ni kasik tempoh seminggu camtuh je.and now tinggal sehari,esok je.

time aku isi borang tu dulu takde lah terfikir mcm boleh dpt.skrg dh dpt takkan pandai2 nk tolak.mungkin ade hikmah disebaliknya.mmg lah macam nk scholar jpa abroad tp2 result spm pun tah macamaner,hari esok x semestinya cerah betul kan.
tak semua benda kite nak kite akan dpt,sebab tak semua benda yg kite nak tu kite perlu.only Allah knows what we need in our life ahead and what best for us.skrg aku berharap petunjuk dan kalau ini takdir aku akan redha dan try buat yg t'baik je.

mase dapat surat tuh aku macam berfikir2 je.takde pulak bukak and belek.setakat tgk brape banyak duit aku leh dpt tuh adelah.haha.tibe2 harini bukak lah.and byk pulak benda nak kena setel.like duhh..isi borang lah gi amik t/tangan lah penjamin lah oh plus medical checkup yg xleh buat dekat swasta.fully goverment hosp.lg esok ialah krimas so bilelah pulak aku nak buat semuanya.ish2.so aku pun buat2 tak tau and setelkan lah setakat yg mampu.

Tuesday, December 23, 2008

twilight

ini movie yg ketiga tgk lepas jejakkan kaki kat rumah lepas kluar merbok..so let me begin.i think this is just an ordinary predictable love story.cume tetibe ade vampire je.hehe.tapi boleh tahanlah.kalau setakat nk isi masa yg terlebih lapang tu boleh jelah kan.lg satu aku rase si cedric tuh takdela hensem mane.tp org sebelah sebelah cam suke je.excited jd biarlah mereka bahagia.hehe kasik kasik.

Saturday, December 20, 2008

respected

setelah sekian lama,this post is the story of my respected friends who are making their ways to success and glory..




day out :)reflection mase tunggu waffle kat giant lame sangat oh!

so first,this is shida.baik gune name pendek je sbb selalu je salah eje.stand as a beautiful girl,she is a great2 fren of mine.her capabilities cannot be compared tho.tapi2 mulut die kecik je and menyebabkan aku slalu tunggu die habes makan.hehe pernah je die kurangkan nasi half than mine so tht we could finish at the same time.we are rushing aniway or shud i say tht we always rushing.hehe,cg suka main kejar2 la.

btw the real thing is i am missing her everyday.we share lots of thing.not just knowledges,smiles and tears.here are our bed,locker,rum8 and don wori kami jarang tidur sekatil.duduk2 je ats katil.to shida may Allah bless you all the way and dpt gi Aussie jadi doktor.(penting nih)








she taught me how to create patience in my innerself.die ni ajar aku bm sampai akhirnya dpt jugak skali A.ajar garang pulak tu.slalu je blajar skali,line up makan,take turns to pay coop,cafe bills,angkat dobi,tegur makcik dobi(ni pun kene take turn oh),paksa kodi bace sejarah,lipat kain,gosok baju,sapu smpah,berangan dan bercita2 tinggi,tegang katil,essays write up,collaboration in humanitarian misssion,carik isi debate,bt addmath sampai akhirnya fed up,and makan aiskrim.time ni kalu tgh kaya leh ar demand aiskrim mahal tp kalu due2 pun cikai kami makan je aiskrim 60sen tuh.macam sedap je weh.hehe


this is during the dinner.dinner yg serunuk je cuma sopan sikit lah.first time aku jahit tudung putih ni.before ni gi prep pon tak jahit sbb ustazah tak prasan kot.ish2ape nak jadi ni.lagipun bukan aku jahit pun,rum8 aku yg tolong sambungkan.hehe.mase malam ni gembira je sbb tak makan maksu masak,sedap la,dpt aiskrim percuma,free from juniors(ini paling penting kot).overall its a night to remember!
maka malam itu pun berakhir dengan baik je.

in addition,this is Ahmad zulhilmi.all hail mr president!hehe..blessed with great looking termasuklah hensem,kacak,bergaya(ayat normal/iklan).btw sejak bile aku pandai menipu.
takpe2 ini blog je.apepun he got my respect.tak byk bende kiteorg bt skali.cume sharing thoughts,opinions..belajar english,practicing english..
melantak,mengumpat(biaselah tu)..panjat gunung jerai pun.tp tanpa disedari dah dua tahun pun satu kelas.he got the intelligence in many aspects,bravery in different way.wishing you all the best and please be a wise thinker in future ok.

Friday, December 5, 2008

wall of fame


presenting the wall of fame.
hehe it sounds funny but from our former class to the new class,these paste-ing2 arts still there on our class door.tu lah when techer asked to clean our classroom,we make it double.creativity is fully used.then only i realized tht my class members are nt tht bad.they cooperate whenever needed.especially in things tht do nt belongs to the academic stuff.betulke?
when i first get into this class,i honestly does not really like it.tapi,sekarang tak lah.hehe.afterall,i miss 'em (:

Thursday, December 4, 2008

5c










video yg semua comel (:
video
contributors :
Muhammad Iqbal
Muhammad Zulfaqar
Muhammad Zulakmal
Harizuddin Azriq Harun
Muhammad Nasir Talib
Shahrul Nizam Ahmad
Adib Fakrurazi Mustapha Kamal
Ahmad Zulhilmi Ab Razak
Fatimah Zakaria
Nur Asyikin Zainudin
Siti Maryam Kamal Ariffin
Nor Anisah Md Nor
Nur Iziani
Hidayatul Ifnani
Nur Umi Hani Mansur
Nur Afifah
Nur Safwanah
Khadijah Abdul Razak
Munirah Yusmadi
Noor Raihan Abd Mutalib
Nur Syafiqah Awang
Nur Lailatul Hidayah Abd Rauf
Nor Alia Ahmad Nasir
Nur Farah Eleena Zainuddin
Nadia Kamarulzaman
Adila Sofea Mansor
Afira Sazreen Zulkipli
Nor Asiah Kassim
Ashifaq Md Asiar



lastly,terima kasih semua !

last paper

maybe they'd say last paper was great.but bcos this is the lst paper then unfortunately this is the lst day fr me too.as time passes i never hope tht today will come as fast as it was.
merbok taught me much but i must accept the fact tht im leaving.
we must not live for ysterday and tomorrow.live through whatever it takes.